Tulevaisuuden Toimitilamuutot: Asiantuntijan vinkit sujuvaan siirtymiseen

Tulevaisuuden Toimitilamuutot: Asiantuntijan vinkit sujuvaan siirtymiseen

15.04.2024

Toimitilojen vaihto uuteen osoitteeseen on merkittävä askel yritykselle, ja sen suunnitteluun ja toteutukseen liittyy useita huomioon otettavia seikkoja. Vaikka muutto saattaa tuntua monimutkaiselta prosessilta, se ei kuitenkaan vaadi rakettitiedettä. Apua ja vinkkejä on saatavilla monelta suunnalta, ja yksi arvokas lähde on kiinteistöalan ammattilaiset, kuten Laakkonen Yhtiöiden kiinteistöjohtaja Heikki Turunen.

Turunen, joka on kokenut monia muuttoja urallaan, jakaa neljä keskeistä vinkkiä yritysten toimitilamuutosten onnistumiseksi.

1. Suunnittele huolellisesti

Suunnittelu on kaiken perusta. Hyvin suunniteltu muutto on puoliksi tehty, kuten Turunenkin korostaa. On tärkeää varata riittävästi aikaa suunnitteluun ja varautua yllätyksiin varaamalla tarpeeksi joustonvaraa aikatauluun. Selkeä kartta uusista tiloista ja numeroitu muuttolaatikointi helpottavat muuttoprosessia huomattavasti. Lisäksi tavaroiden huolellinen pakkaaminen ja muuttofirman asiantuntemuksen hyödyntäminen ovat avainasemassa sujuvan muuton varmistamisessa.

2. Huolehdi sähkösopimuksesta ja kulkuluvista ajoissa

Yrityksen tulee huolehtia sähkösopimuksen solmimisesta uuteen toimitilaan ajoissa. Tietoliikenneyhteyksien varmistaminen ja kulkulupien kuntoon laittaminen ovat myös olennaisia askelia ennen muuttoa. Turunen muistuttaa myös osoitetietojen päivittämisestä sekä ilmoitusten tekemisestä asiakkaille ja toimittajille hyvissä ajoin ennen muuttoa.

3. Tutustu tiloihin ja kulkureitteihin huolella

Tutustuminen uusiin tiloihin ja niiden kulkureitteihin on tärkeää ennen muuttopäivää. Turunen suosittelee ottamaan mittanauhan mukaan ja varmistamaan, että kaikki tarvittavat kalusteet ja laitteet mahtuvat uusiin tiloihin. Muutto sujuu huomattavasti mutkattomammin, kun käytännön asiat on mietitty etukäteen.

4. Huolehdi muuttosiivouksesta

Muuttajan vastuulla on huolehtia vanhan toimitilan loppusiivouksesta, mutta myös uusien tilojen siivouksessa voi olla tarvetta. Monet palveluyritykset tarjoavat muuttosiivouspalveluita, mikä helpottaa muuttajan taakkaa. On tärkeää huolehtia siitä, että sekä vanha että uusi tila jäävät siistiksi ja käyttökuntoiseksi muuton jälkeen.

Yksin asioiden kanssa ei kannata jäädä, vaan kannattaa hyödyntää eri alojen ammattilaisten osaamista ja pyytää tarvittaessa apua. Yhteistyöllä ja huolellisella suunnittelulla toimitilamuutto sujuu varmasti mahdollisimman mutkattomasti, ja yrityksen arki voi jatkua uusissa tiloissa suunnitelmien mukaisesti.

Muita artikkeleita

Myymme Kytäjän Golf osakkeita!

Tarjolla on nyt Kytäjä Golf A-osake, joka avaa portin yhteen Suomen upeimmista kentistä! Golf Worldin Manner-Euroopan rankingissa South East -kenttä sijoittuu sijalle 90., ollen samalla Suomen parhaimmistoa.

Lue lisää

Kiinnostaako kiinteistöpäällikön tehtävä?

Autokiinteistöt Laakkonen Oy hakee kiinteistöpäällikköä vakituiseen työsuhteeseen. Kiinteistöpäällikön toimenkuva on laaja ja monipuolinen ja tarjoaa loistavan mahdollisuuden hyvälle tekijälle.

Lue lisää

Yksinkertaistaen yrityksen uusiin tiloihin

Toimitilan vuokraus voi olla pitkä ja monimutkainen prosessi. Me olemme tehneet siitä yksinkertaista. Prosessi etenee aina saman neljävaiheisen kaavan mukaisesti.

Lue lisää
Takaisin sivun yläosaan